Over Richelle

Hoe het begon...

Meteen toen Richelle kon praten vond ze paarden leuk, toen ze dan eindelijk op 5 jarige leeftijd voor het eerst op een Pony had gereden van een vriendin, was ze helemaal verliefd op paarden.
Op haar 8e had Richelle haar eigen verzorg Pony Miss Pepper. Met Miss Pepper volgde Richelle haar eerste lessen op de manege en heeft ze ook haar eerste wedstrijd gereden.


Joep

Richelle bleef gek op paarden en haar ouders zagen toen ook al dat dat niet snel over zou gaan. Op haar 10e kreeg ze haar eigen Pony ‘Joep’. Meteen de eerste grote wedstrijd die ze met Joep reed in klasse B had ze gewonnen. En ten slotte zijn Richelle en Joep Nederlands Kampioen geworden. Ze zijn doorgegaan tot Z1 maar helaas kreeg Joep last van artrose en was een toekomst in de dressuur niet meer voor hem weggelegd.
Hogewalt's Sultan

Ze moesten opzoek naar een nieuwe Pony en vonden de prachtige 10 jaar oude Hogewalt's Sultan. Het klikte meteen, 2 maanden later werden ze reserve kampioen in het Z1 en het zelfde jaar werden zij ook geselecteerd voor het EK-team. 
Richelle heeft in totaal 4 keer bij de pony's in het EK-team gezeten tot haar 16e. Met Sultan heeft Richelle vele grote nationale en internationale wedstrijden gewonnen, is meerdere malen Nederlands kampioen geweest en heeft zilver en brons op het EK behaald.

Gianna Nannini

Toen Richelle te oud was voor de Pony’s kwam de volgende stap, paarden. 
Gianna Nannini en Juweel waren haar eerste paarden waarmee zij bij de Junioren uitkwam. 
De keuze viel op Gianna Nannini daarmee heeft zij Team- zilver behaald op het EK Junioren. 
Na de Junioren tijd heeft zij in het A-kader van de Young Riders gezeten met Gianna Nannini
tot en met haar 21ste , ook is ze meerder malen succesvol gestart in de Lichte tour nationaal en internationaal.
Inmiddels is Gianna met pensioen en is ze de trotse moeder van een
merrie genaamd Giannini ( Lord Loxley ) ( 2009 ) en een Hengst Gianno ( Krack C )( 2011 )


 
Lest Best V

In 2008 kwam Lest Best V. Een paar jaar hiervoor had ze al een keer op Lest Best V gereden,
de kopers wilde graag het advies van Richelle of ze dacht dat het een goed paard was voor hun dochter Nathalie van Eijkern.
4 jaar later kwam Lest Best V bij Richelle op stal, meteen was er een klik. De eerste wedstrijd die ze met hem reed heeft ze meteen gewonnen. Ze zijn reserve kampioen lichte tour in 2008 geworden en Nederlands Kampioen lichte tour in 2009, en hebben tijdens Jumping Amsterdam 2009 de internationale rubriek  Prix st. Georges  en de kur op muziek gewonnen. In november 2009 zijn ze samen succesvol Grand Prix gestart. Ze voelde elkaar veilloos aan. Helaas sloeg in 2009 de dag na kerst het noodlot toe en heeft Lest Best V zijn voorbeen verbrijzeld. Er viel niets meer aan te doen en ze waren gedwongen Lest Best V in te laten slapen.De opvolgers

Hoe moeilijk het ook is toch moet je weer door in de sport die ze zo lief heb en gelukkig had Richelle nog meerdere jonge paarden op stal waar ze haar liefde en aandacht in kon steken. 
Veel plezier beleefd ze nu weer aan het uitbrengen van Wonder en Special Star. En het trainen van haar jonge paarden.


De onvoorwaardelijke liefde die de paarden haar geven is waar Richelle het voor doet.

Volg Richelle

Follow Richelle on Facebook Follow Richelle on Twitter Follow Richelle on Twitter

Nieuwsbrief

Vul uw contact informatie hieronder in om u aan te melden op de nieuwsbrief.Nieuwe videos

Er zijn op dit moment geen nieuwe videos

Aankomende evenementen


Bekijk Richelle's agenda voor een volledig overzicht van de aankomende evenementen...